Молитва Ангелу хранителю

Незалежно від кольору шкіри, виховання, віросповідання люди вірять в існування Вищих сил, які рятують, бережуть, зберігають від бід, допомагають знайти свій шлях у житті. У важкі хвилини, миті щастя в душі ми звертаємося до Господа Бога, дякуємо за допомогу і подароване щастя. Дійшли до нинішніх часів словесні коди – православні молитви – потужні захисні послання. Випробувані століттями, повторені багато разів, вони встановлюють зв’язок душі з Небесами. Духовні отці підкреслюють, що молитва Ангелу хранителю один з найсильніших оберегів на життєвому шляху.

Молитви Ангелу Хранителю

Чи замислювалися ви про те, що таке молитва? Багатогранність релігій, течій, вірувань єдині в думці про велику силу думки, «руху душі», одягненої в слова, які ми називаємо молитвами. Це поняття старо як світ. Наші далекі слов’янські предки-язичники молилися Перуну, Ярилу, Даждьбогу, Велесу просячи оберегти, допомогти, завдяки і вихваляючи, свято вірили, що небесні покровителі почують їх душевні пориви.

Людина молиться

Православ’я називає молитву розмовою людини з Живим Богом. Пориви душі, її сподівання, наші вчинки, реакція на світ, події в ньому відбуваються – привід поспілкуватися з Всевишнім. Через молитву ми пізнаємо Його суть, стикаючись з таїнством і відчуваючи присутність Бога. Він бачить нас зсередини, тому сенсом є не обов’язок, звичай молитися, просячи блага для себе. Це розмова душі, здатність відчути Його любов, прощення, усвідомити своє призначення.

Не наважуючись зайти до Церкви, прийти на службу через незнання слів молитви, люди роблять величезну помилку. Адже Господь слухає і чує наші серця і душі, а вимовлені слова виступають тільки «посередниками». Сила канонічної молитви велика, але без почуттів, «потреби» людина, звертаючись до Бога, усвідомлює існування певного бар’єру. І добре, якщо розуміє причину цього.

Однак, віруючі і невіруючі, ми визнаємо, сподіваємося і ВІРИМО в святих покровителів, якихось особистих охоронців, які представляють Вищі сили, називаючи Ангелами хоронителями. В матеріальному світі знання про те, що небесні покровителі дбають про людину, додають сили, бажання слідувати нелегкою життєвою дорогою. Не даремно існує безліч красивих легенд і притч:

«Одного разу, спілкуючись з Ангелом-хранителем, душа людини попросила показати свій земний шлях. Ланцюжок кроків огортала півсвіту. Поруч були помітні легкі сліди попутника. Через радості, перемоги, успіхи, поразки Ангел супроводжував людину. Але раптом душа побачила самотні сліди і обурилася: «Мені було дуже важко, де Ти був тоді?». На що Ангел хранитель сумно відповів: «Я ніс тебе на руках…»

Ангел хранитель біля людини

Хто ж такі ці воїни Світла і чому молитва Ангелу хранителю рятує не тільки наші душі, а часом і життя? Це світлі душі, колись жили в плоті на Землі, не здобули ще абсолютності або не виконали дане Богом призначення. Деколи, ними стають душі наших близьких людей, що пішли в світ інший і дуже сильно любили нас. Будучи посередниками між Господом і людьми, Ангели охоронці:

  • Допомагають пройти людині життєвий шлях «правильно»: менше зробити проступків, зробити гріхів, навчитися жити з Любов’ю і Богом в душі.
  • Виступають захисниками душ, порушили заповіді, перед Богом, підказуючи, допомагаючи усвідомити неправедність шляху.
  • Захищають від лиха, зла, нещастя. Багато знайомі з передчуттями, незрозумілими передбаченнями напередодні важливих, вирішальних подій. Це і є один із способів спілкування з Ангелом-хранителем.
  • Ведуть людську душу з кармічного шляху, наставляючи і допомагаючи виконувати призначення.
  • Допомагають спілкуванню людини з Всевишнім, відповідаючи за енергетичну, духовний зв’язок. Закликаючи в молитвах Ангела хоронителя, звертаючись до них як найближчим духовним покровителям, ми їх вустами просимо Бога про допомогу, благодарствуем.

Щоб Ангел охоронець почув наші молитви, вони повинні йти «від душі». Безкорисливі, чисті помисли, прохання «… чого по волі Його» (1 Івана 5:14) приносять благословення, гармонію і щастя душам. Корисливі чи злі наміри, бажання отримати «все і побільше» – від лукавого, тому не дійдуть до небес, та ще й розбудують, відвернуть небесного захисника. Як правильно молитися своєму покровителю, в чому сила канонічних текстів звернень до Ангелу охоронцю?

На кожен день

Щодня звертаючись до Ангелу хранителю в молитві, ви встановлюєте, налаживаете і підтримуєте зв’язок з Господом в особі Світлого духу. Добрі наміри, подяку за наявне, прохання допомогти у здійсненні добрих справ обов’язково будуть почуті. Читати молитви необхідно вранці, після пробудження. Ранкова молитва Ангелу хранителю захистить ваш будинок, «огортаючи» позитивним енергетичним полем від недобрих слів, дій. Увечері, перед сном, зверніться до Небесного захисника зі словами подяки.

Про допомогу

Більшість людей на життєвому шляху стикаються з проблемами, труднощами, проблемами, бідами, коли необхідна допомога Ангела хоронителя. Стресові ситуації, переживання часом «застеляють очі, душу людини, позбавляючи здатності знайти вихід зі складної ситуації, розібратися в собі. Прохання про допомогу особовому Заступнику перед Богом допоможе відчути себе неодиноким, відчути таку потрібну підтримку. Розслабтеся, заспокойтеся, прикрийте очі і прочитайте невелику, але дуже дієву молитву, після якої розкажіть про проблеми, попросіть допомогти Всевишнього.

На удачу в роботі

Хочете залучити удачу в роботі? Змінили працевлаштування, мрієте про дружньому колективі, справедливе, добре начальника? Зверніться до Господа з проханням допомогти. Не варто просити про гроші нізвідки і «ничегонеделаньи» — вас не почують. Молитва Ангелу хранителю принесе удачу, якщо ви попросите цікаву роботу, допомога у виконанні складних завдань, вирішення проблемних питань.

На успіх в особистому житті

Проходять роки, друзі-подруги няньчать дітей, а ваше особисте життя поки не склалася? Задумайтесь, чому так відбувається і зверніться з щирою благанням до Бога залучити удачу в особисте життя. Канонічні церковні відозви до Ангелу хранителю ви можете читати в будь-який день вдома, на церковній службі, перед сном або після пробудження.

Молитва на день народження Ангелу Хранителю

День народження – дуже важливе свято з духовною складовою. Коли людина з’являється на світ, закладається якась «програма життя». Молитвою в годину свого народження Ангелу хранителю ви испрошаете благословення на весь наступний рік, захисту, допомоги. Щоб Господь Бог допоміг нам змінити свою долю, налаштуйтеся на світлі теплі почуття, бажання допомогти іншим і попросіть допомоги у починаннях.

Подячна молитва Ангелу Хранителю

Не втомлюйтеся щиро дякувати Всевишньому за все, що є у вас. Адже, головне, ви – живі. Скажіть спасибі Господу за випробування, доброти, за труднощі, перемоги. Не дякуйте за матеріальне: духовний розвиток, нові горизонти і успіхи приходять до людей з чистою душею. Потім помоліться з вдячністю Ангелу хранителю за увагу, участь, підтримку, коли вони так необхідні; за турботу про коханих, рідних.

Ангели літають біля дерева

Молитва на здоров’я

Молитви про здоров’я – потужний енергетичний посил, який допомагає хворому вилікуватися. Якщо у сім’ю прийшла хвороба, зверніться до Господа, Пресвятої Богородиці, Ангелу хранителю з проханням послати зцілення стражденному. Замовте молебень за здоров’я в Церкві, адже, багаторазово повторена, молитва посилюється, допомагаючи знайти здоров’я.

На любов

Благаючи Ангела хоронителя про кохання, іноді люди забувають, наскільки багатогранна це поняття. Любов повинна прийти у ваше серце – любов до всього живого, до оточуючих, до нужденних. А Небесний захисник приведе вас в потрібний час в те місце, де ви зустрінете свою любов. Не квапте події, все станеться тоді і так, як це завгодно Богу.

За дітей

Найцінніше, що є на світі – наші діти. Всі ми бажаємо їм радості, добра, благополуччя. Довірте Богу і Ангелу хранителю турботу про них, яка чарівним коконом вкриє від бід і нещасть, допоможе знайти вихід у важкій ситуації, врятує, збереже дитини. Не забувайте про хрещеників і крестницах, адже, перед Господом, вони – ваші діти.

Молитва перед сном

Увечері, перед сном, зверніться з Ангелу хранителю зі словами подяки за минулий день. Розкажіть про те, що турбує, про думках і вчинках минає дня, запитайте подумки ради, допомоги на прийдешній. Постарайтеся зрозуміти, не «чому?», а «для чого» був прожитий цей день. Моліть про прощення образ, завданих ворогами; благополуччя, здоров’ї; гармонії в душі.

Молитва про захист

Незримо охороняючи нас, Ангели хранителі оберігають душі, серця і тіла… довірених людей. Чим частіше ми молимося, тим більше сили у наших Небесних покровителів, тим міцніше енергетична зв’язок з Богом. Намагайтеся звертати увагу на власні відчуття, сни, передчуття, інтуїцію – через них з людиною розмовляє Ангел хоронитель.

Про заміжжя

Вдале заміжжя, міцна сім’я, діти – про це мріє будь-яка жінка. Підносячи молитви про заміжжя Ангелу хранителю, не забувайте, що на все воля Всевишнього і чекати як в магазині «негайної покупки» нерозумно. Та й не це купівля зовсім. Безмежна відданість один одному, любов і щедрість душі стануть запорукою відповіді на ваші молитви.

Про матеріальне благополуччя

Якщо ви знаходитесь в скрутних життєвих обставинах, виникли фінансові проблеми, попросіть Ангела хоронителя допомогти у вирішенні проблем. Відповіддю не обов’язково стане багатство нізвідки: Господь знає, що краще піднести вудку, ніж підкидати рибу. І ніколи не думайте, що грошей мало або немає – слухаючи ваші думки, Небесний помічник може виконати бажання.

Від пристріту і псування

Деколи в житті відбуваються нез’ясовні події: руйнуються щасливі сім’ї, пропадає матеріальне благополуччя, з’являються проблеми зі здоров’ям. Причиною може бути навмисна псування, пристріт, нечисті думки інших людей. Мотивами таких вчинків служить безліч подій, а захиститися від негативу допоможуть молитви Ісуса Христа на позбавлення від псування, Пісня Пресвятої Богородиці, молитва Ангелу хранителю від псування, чаклунства, нечисті.

Перед операцією

Чекає серйозне хірургічне втручання? Помоліться Богу про здоров’я, прочитайте православну молитву. Щоб Ангел хоронитель не опустив крила, відпустіть страхи, цілком покладайтеся на божу волю. Вибачте всі образи, покайтеся в гріхах, попросіть вибачення за вчинки перед Господом. Звільнитеся від душевних проблем і турбот, направивши думки в світлу сторону.

Перед іспитом

Щоб успішно скласти іспити, однією молитвою Всевишнього не обійтися. Безглуздо сподіватися на диво, не вивчивши жодного рядка заданого матеріалу. Так що знання доведеться так чи інакше засвоїти. Молитва Ангелу-хранителю перед іспитом несе інші функції: вона допомагає заспокоїтися, прийти в себе, дарувати впевненість у власних силах і знаннях.

Відео: Молитва Ангелу хранителю

У своїх молитвах ми можемо виступати прохачами або благодарствующими. Віруючі люди розуміють, що події, що трапляються в житті, дані не просто так. Вони результат наших думок, вчинків, відносин. Ангели охоронці, супроводжуючи людину на життєвому шляху, допомагають, оберігають і зберігають від бід. Але вони зовсім не зобов’язані так поступати. Адже якщо нечисті помисли, а підопічний молиться, бажаючи тільки отримати, Всевишній залишається глухий до прохань. Подивившись наш відео, ви побачите, якими словами просити підтримки Господа нашого і Ангела хоронителя: